Knollebollenhoeve.nl

Centered Riding

Zoek je een leuke, gemotiveerde, rustige instructrice die voor veel dingen openstaat. Iemand die je helpt om vanuit je eigen lichaam/je balans te rijden en je helpt om je paard beter aan te voelen en samen een goed team te vormen. Dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Centered Riding Instructor Level I heeft nog tijd vrij voor lessen...

Rijden vanuit je midden, vanuit je balans. Houding, zit, balans, beweging. Door met je paard mee te bewegen, hem te ondersteunen in de beweging en om het te vragen met je mee te werken, bereik je veel meer dan als je je paard iets oplegt of verplicht. Een samenspel en samenwerking van een echt en hecht team. Centered riding is rijden vanuit je centrum! Je hele lichaam werkt samen om de perfecte balans te vinden tussen ruiter en paard.

Centered Riding bestaat uit 4 basispricipes:
zachte ogen
ademhaling
centreren/aarden
blokken bouwen/balans

Een les kan bestaan uit alleen rijden, maar ook uit bodywork en grondwerk.

De ruiter/amazone ontwikkelt lichaamsbewustzijn en men zal samen met het paard de perfecte harmonie ervaren.

Een les kost €. 25,= per uur, €. 15,= per halfuur en reiskosten zijn €. 0,20 per km. Ik woon zelf in de provincie Groningen (Muntendam), maar kom door heel Nederland en ook in Duitsland.
Groepslessen, korter of langer dan een uur of een combinaitie van meerdere dingen (o.a. zadelpassen, reiki, enz.) zijn mogelijk. Neem contact op voor de kosten en de mogelijkheden.

Voor meer informatie, tips of advies neem dan contact met me op via de mail (telefonisch moeilijk bereikbaar, maar je kan altijd inspreken).

Centered Riding is niet alleen een manier van rijden, maar een manier van leven. Centered living, is een manier van leven!

Smile from the inside and you will smile from the outside...

Paarden trainen/inrijden/doorrijden/problemen met je paard.

Paarden trainen/inrijden/doorrijden/problemen met je paard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast centered riding lessen kan men ook bij ons terecht om uw paard te laten trainen. Dit kan aan de hand of onder het zadel.

 

Wij helpen u ook met het inrijden/doorrijden van uw pony of paard. Het liefst doen wij dit samen met u, waarbij wij u en uw paard begeleiden in het samenwerkings proces tijdens het inrijden. Het liefst hebben wij dat u zelf (in samenwerking met ons) uw eigen paard inrijdt. Maar als u dit liever niet doet, dan kunnen wij ook het paard voor u trainen en inrijden. Als het paard beleerd is, dan volgen er altijd een paar lessen, zodat u samen met uw paard verder kunt. Inrijden is niet een proces die je zo even en snel doet. Het gaat om een punt in het leven van je paard waar hij de rest van zijn leven op voort kan borduren. Wij doen dit dan ook op basis van wederzijds respect, begrip en gevoel. We kijken hoe lang het paard nodig heeft en beginnen bij de basis vanaf de grond. Pas als het paard goed genoeg getraind is om een ruiter te kunnen dragen, dan pas beginnen we met inrijden.

 

Ook als je problemen hebt met je paard, als de samenwerking niet goed gaat of als je je paard niet begrijpt, dan kunnen wij uitkomst bieden. Graag kijken wij naar het probleem en zoeken we samen met u en uw paard naar een geschikte oplossing. Bedenk wel dat het (bijna) nooit het probleem van het paard is, maar wij mensen die het paard en zijn behoeften niet goed begrijpen of aanvoelen.

 

Tevens kunnen wij u helpen als u met uw paard veilig en vertrouwd buiten wilt rijden. In de vrije natuur kan weer heel anders zijn dan de veiligheid die u vaak voelt in de bak. Wij helpen u graag om samen met uw paard op pad te gaan. Bij ons is er een zeer geschikte omgeving om lekker naar buiten te gaan. Ook kunnen wij uw paard lekker meenemen naar buiten, zodat deze in een nieuwe omgeving komt en ervaring opdoet.