Knollebollenhoeve.nl

SaddleLite

  

SaddleLite 

"Back in the saddle again"

 

Onafhankelijke Master Saddle Fitting Consultant.

 

Een goed passend zadel is essentieel. Zelf draag je toch ook niet graag te kleine/grote kleding of schoenen. Ook al pas je er wel in, op den duur gaat het problemen geven en zal zich dit uiten in lichamelijk en/of geestelijk ongemak.

Elk paard verdient een goed leven. Als je veel plezier wil beleven aan het rijden met je paard, gun het dan zeker een goed passend zadel.

 

Er zijn zoveel problemen die kunnen ontstaan door een slecht passend zadel. En dan nog maar niet te spreken voor de lichamelijke en geestelijke schade die een paard hiervan op kan lopen. Lichamelijk is het makkelijker te zien, maar ook geestelijk kan het je paard behoorlijk beschadigen.

 

Je paard kan in korte tijd van conditie veranderen. Dit kan o.a. door weidegang, stalling, revalidatie, meer/minder trainen, dracht, ziekte, verandering in voeding, gemoedstoestand en leeftijd. Soms is het nodig om je zadel dan aan te laten passen (bijvoorbeeld opvullen), een ander zadel aan te schaffen, een corrigerende pad te gebruiken of om in ernstigere gevallen (een tijd) niet te rijden en het paard de tijd te gunnen om weer in de “juiste” conditie te komen.

 

Als je geen ander zadel kan/wil kopen of als je een tijdelijke oplossing zoekt voor je zadelproblemen, dan kan je kiezen voor een Prolite Pad. Ook voor de ruggengraatvrijheid zijn deze pads uitermate geschikt.

Om de drukpunten van het zadel te meten, maken wij  gebruik van een impression pad.

 

Wij werken samen met een deskundige hoefsmid en kunnen u desgewenst doorsturen naar andere deskundigen.

Je kunt bij ons terecht voor:

Zadelcheck

Begeleiding bij boomloos/barebackpad/bitloos rijden

Clinics/workshops/lezing

Bemiddeling bij aankoop/verkoop van (tweedehands) zadels  

Onafhankelijk advies

 

Zadelcheck €. 20,=

Zadelcheck & centered riding les van een uur €. 35,=

 

MASTER SADDLE FITTING CONSULTANT

De opleiding tot Master Saddle Fitting Consultant richt zich op het correct aanmeten en beoordelen van zadels en zadelproblemen. Deze zogenaamde whole-horse approach staat centraal binnen de hele masteropleiding (waarbij de drie-eenheid paard-Zadel-ruiter het uitgangspunt is). Wij hebben kennis en vaardigheden op het terrein van:

  • anatomie en biomechanica van het paard
  • kennis van de meest gangbare typen zadels; dressuur, spring en veelzijdigheids zadels, western zadels en boomloze zadels
  • statische en dynamische analyse van het zadel
  • herkennen van rugproblemen veroorzaakt door zadel en/of ruiter
  • herkennen van problemen waarvoor nader onderzoek en behandeling door een andere specialist geïndiceerd is.

Voor meer informatie kijk op www.msfc.nl

 

   

 

    Prolite Pads
                                           
Prolite, 3 in 1 bescherming.
1. schokabsorberend 
       2. opheffen van knelpunten
         3. helpt wrijving voorkomen
Als je niks aan het toeval over wil laten. Wanneer je uitrusting nodig bent dat net zo hard werkt als jezelf, dat presteerd onder druk en altijd voor een goed resultaat zorgt, dan kan je vertrouwen op de 3 in 1 werking van Prolite.

De flexibele opvullende laag biedt bescherming gedurende de meest intensieve activiteit en maximaliseerd het comfort om het paard toe te staan te ontspannen en beter te presteren. Een probleemoplosser en een preventieve maatregel.

Prolite zorgt voor een positieve toegevoegde waarde voor iedereen die met paarden samen werkt, op welke manier en in welke disipline dan ook...

Ontworpen, getest en bekrachtigd door professionele deskundigen. Het is het antwoord op de eisen van die paardensport van vandaag vraagt. Geef je prestaties een boost, make Prolite deel van jou team.

Of je nu professioneel of hobbymatig met je paarden bezig bent. Prolite Pads zijn echt een aanwinst...

Kijk op de site van Prolite Pads  (http://www.prolitepads.com/index.htm) voor meer informatie. Voor vragen, aanschaf, prijzen, tips of advies kan je contact met ons opnemen. Wij zijn verkooppunt van Prolite Pads.