Knollebollenhoeve.nl

Shambhala & Reiki

Shabhala

Shabhala

Ik ben samen met Trieneke 15 maart 2012 naar Hetty en Rob ter Voort uit Borgercompagnie geweest. Hier zijn we door Hetty begeleid in de eerste fase. Er zijn in totaal 4 fasen. En we gaan dan ook graag door met het vervolg...

 

Shambhala is in de eerste plaats veel makkelijker om te leren dan de traditionele Reiki, je hoeft namelijk niets uit je hoofd te leren. Alle kennis die diep in je onderbewustzijn zit mag weer bewust worden waardoor je eigen volwaardigheid weer kunt voelen en neerzetten. Shambhala past daarom naadloos in onze hedendaagse moderne tijd. Je bereikt hiermee snel een bijzonder positief en krachtig dieper bewustzijnsniveau zodat je je uitstekend kunt weren in deze hectische tijd. Met Shambhala ervaar je in de regel direct resultaat en verandering. Shambhala herinnert je eraan dat ook voor jou liefdevolle kosmische energie beschikbaar is. Een behandeling met Shambhala van 5-10 minuten is ruim voldoende. De binnengekomen energie vindt dan reeds diep zijn uitweg. Shambhala 1ste fase is daarom ook velemalen krachtiger dan Reiki 3.
 
Shambhala (wat onvoorwaardelijke liefde betekent) brengt je weer terug naar je oorspronkelijke Zijn en herinnert je weer dat jij een lichtwezen bent hier op aarde waarin alles mogelijk is want jij bepaalt hoe je leven eruit ziet en wordt je ervan bewust dat je alles of de situaties waarin je zit zelf gecreëerd hebt
wat soms wel eens heel confronterend is, maar je wordt je er nu van bewust en gaat er dan ook heel anders mee om, en het gaat vanzelf. 
Shambhala betekent ook leven in het Nu en wordt je je ervan bewust dat gedachten krachten zijn, dus jij bepaalt hoe je je voelt.

                                                        Reiki

 

Het Japanse woord rei-ki betekent "universele levensenergie". Het is de energie die overal om ons heen aanwezig is en die wij mensen, maar ook dieren en planten, nodig hebben om te leven. Deze energie kan worden gebruikt om het zelfgenezend vermogen te versterken, zowel voor jezelf als voor anderen en zowel voor het lichaam als voor de geest. Reiki draagt bij aan genezing van aandoeningen en ziekten (pijn, spanning, uitputting, depressie, angsten en nog een heel scala van allerlei andere acute en chronische klachten.

 

Reiki is een oeroude, eenvoudige en effectieve behandelings methode, waarin met handoplegging wordt gewerkt. Reiki brengt de energieën in het lichaam in evenwicht, ontspant en vermindert stress. Het behandelt zowel de symptomen als de oorzaken van klachten, versterkt het immuunsysteem, verlicht pijn en voert gifstoffen af.

Iedereen kan reiki gebruiken. Hiervoor heb je toegang nodig tot de universele levensenergie, zodat je de energie kunt doorgeven, zowel aan jezelf als aan anderen. Deze toegang krijg je door middel van een aantal afstemmingen die ervoor zorgen dat je reikikanaal wordt geopend en je weer wordt afgestemd op de universele levensenergie. Tijdens een reikicursus krijg je de benodigde afstemmingen en leer je hoe je de reiki-energie kunt gebruiken.

 

Reiki is geen vervanging voor de reguliere geneeskunde. Als je klachten hebt, moet je hiermee naar je huisarts gaan. Reiki kan wel prima worden gebruikt als aanvulling. Reiki is ook geen wondermiddel; een behandeling of afstemming lost niet in één keer al je problemen op. Reiki is een "gereedschap" waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om je problemen aan te pakken.

Reiki kan je zoveel goeds en moois brengen in je leven. Reiki is een aanvulling op je leven (zowel bij mens als dier).

 

Reiki bij dieren

 

Affiniteit met en liefde voor dieren zijn hierin de belangrijkste drijfveren. Ik geef reikibehandelingen aan dieren en mensen. Dit kan bij u thuis (alleen voor dieren) of op afstand. Voor het dier is het prettig om in zijn eigen vertrouwde omgeving behandeld te worden, daarom laat ik mensen niet met hun huisdier bij mij langs komen. Maar kom ik liever naar het dier toe...

 

Vooraf aan de behandeling is er altijd een intake gesprek. Dit kan via de mail, via de telefoon, schriftelijk of persoonlijk. Als ik reiki op afstand geef spreken we af wanneer en hoe vaak ik de behandeling ga geven. Na een reiki behandeling kunnen de klachten eerst verergeren voordat het verbeterd. Soms merk je veel van een behandeling, maar het kan ook zo zijn dat je pas achteraf iets merkt.

Ik heb communiceren met dieren/telepathie met dieren gedaan en dit gebruik ik voor mijzelf om contact te leggen met het dier. Zo kan ik uw huisdier erop voorbereiden wat er gaat gebeuren.

 

Reiki is overal voor te gebruiken en een fijna aavulling op een andere behandelmethode. 

 

Ervaringen met Reiki...

  • Reiki kan heel erg rustgevend werken. Maar ook juist zorgen voor meer en beter doorstromende energie.
  • Reiki kan je helpen om een blokkade op te heffen.
  • Reiki kan je helpen om weer tot jezelf te komen/jezelf terug te vinden.
  • Reiki kan ervoor zorgen dat je beter in je vel komt te zitten.
  • Reiki kan bij een sterfgeval zorgen voor een rustiggevend en vredige overgang naar het hiernamaals.
  • Reiki kan je lichamelijk en geestelijk versterken.
  • Reiki kan bij blessures en pijn gebruikt worden.

Zelf gebruik ik reiki voor mijzelf, mijn dierbaren en mensen en dieren die hier behoefte aan hebben.

Enkele voorbeelden van eigen ervaringen:

 

Toen 1 van onze katten ziek was (leukemie) en hij snel achteruit ging heb ik besloten om hem reiki te geven op het moment dat wij voelden dat hij ons zou verlaten. Ik vond het erg zwaar (emotioneel voor mijzelf) om te doen, maar heb het met liefde gedaan. Je voelde hem langzaam rustig worden en toegeven aan zijn dood. Zelf voelde ik het leven uit hem vloeien. Ook voelde je dat hij er vrede mee had en rust had gevonden. Het was een fijne manier om hem te kunnen helpen om verder te gaan...

 

Mijn moeder heeft vaak last van spierkrampen. Ze heeft hier medicatie voor, heeft ervoor in het ziekenhuis gelopen en vele aanpassingen/behandelingen gevolgd. Helaas met weinig resultaat. Naast de gewone behandeling geef ik haar vaak even extra aandacht als ze weer last van spierkrampen heeft. Soms wordt het eerst iets erger voordat het verbeterd, maar vaak wordt het gelijk een stuk minder. Ze is helaas nog niet van haar spierkrampen af, maar een reikibehandeling biedt haar heel veel uitkomst.

 

Rustgevend gebruik ik het ook voor mijn paarden/katten. Zelfs zieke of zwakke duiven van mijn vader hebben er echt baat bij. Als 1 van mijn paarden niet helemaal lekker in zijn vel zit, dan vragen ze er soms zelf om. Maar ook zijn er dieren (weet ik uit eigen ervaring) die totaal geen behoefte hebben aan reiki en hier niks van willen weten. Dit respecteren wij natuurlijk en zullen het nooit opdringen. Pijn of onbehagen bij mijn dieren ondersteun ik ook altijd met reiki...